Tennisvereniging De Molen
Sportkantines op gezonde toer
De "4e set" doet mee met pilot Gezonde Sportkantine.

Vijf sportkantines in Leeuwarden starten vanaf 12 november met een Friese pilot Gezonde Sportkantine. Dit, om het aanbod in de eigen sportkantine gezonder te maken en daarmee bij te dragen aan leefstijl- en gezondheidsbevordering van hun leden en bezoekers. 

Sport en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat beseffen steeds meer sportverenigingen en kantinebeheerders. Aan het huidige aanbod van de kantines wordt een gezonde(re) keuze toegevoegd. Immers, wat er niet is kan ook niet gekozen worden.

“De 4e Set” [Tennis Centrum de Molen], voetbalvereniging Leovardia en Lvv Friesland, de sportkantines van de Camminghahal en sportcentrum het Kalverdijkje gaan vanaf 12 november de uitdaging aan om van hun sportkantine een gezondere kantine te maken. Zij krijgen hierbij ondersteuning van de buurtgezondheidscoaches van bv SPORT. Met het aanbieden van gezondere keuzemogelijkheden wordt ingespeeld op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen.

Op zaterdag 19 november start de provinciale kick-off van de Friese Pilot. In Leeuwarden gaan ze een week eerder al van start. Bv SPORT en groothandel Sligro zijn de samenwerking met elkaar aangegaan om de verenigingen te helpen bij de gezondere keuze.  Zij hebben een starterspakket samengesteld voor de kantines in Leeuwarden. Het pakket bevat gezonde producten die vanaf dat moment verkrijgbaar zijn voor de consument. Hopelijk zal de pilot, die duurt tot en met mei 2017, door meer sportverenigingen worden omarmt. 

De 4e set heeft de kick-off op zaterdag 12 november om 17 uur.

Alle belangstellende/leden van onze vereniging zijn van harte welkom!

Terug naar overzicht
Naar homepage
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl
© 2018 TV De Molen