Tennisvereniging De Molen
Woensdag 1 juni
TV. De Molen 2 - De Skearnetikkers

De laatste competitiedag tegen de nummer 2. Helaas konden we maar 1 puntje pakken. Het damesdubbel: Merel en Maryam speelden een bloedstollende partij: 4-1 / 1-4 / 7-5. Het venijn van de competitie zat in de staart. Woensdag 25 mei tegen de koploper en 1 juni tegen de nummer 2. Het meisjesteam heeft zich kranig geweerd, maar kon niet voorkomen dat het als laatste is geëindigd. Volgend jaar een herkansing! Ik vond het een sportieve en gezellige competitie. Bedankt, Maud, Milou, Maryam en Merel.

Woensdag 25 mei
De Molen 2 - Franeker 2

Het team van Franeker, drie jongens en een meisje verscheen keurig op tijd bij het park van T.V. de Molen. Na een kennismakingsrondje en 't invullen van de papieren konden we starten met de enkels. Gelukkig hadden we vier banen tot onze beschikking. Maud speelde tegen het enige meisje van Franeker en speelde erg sterk. De eerste set ging gelijk op en bij 4-4 moest er dan ook een tiebreak gespeeld worden. Het spelen van een tiebreak roept bij Maud veel vragen op. Wie begint waar, hoe vaak mag ik serveren, om hoeveel punten moet er worden gespeeld? De tiebreak ging dan ook naar Franeker en daarmee pakte haar tegenstandster de eerste set. De tweede set liet Maud zich niet afpakken. Ze haalde deze binnen met 4-1. De derde set, tiebreakset, verliep erg snel en ging helaas naar Franeker. Milou stond goed te tennissen tegen een grote jongen. Ze hadden mooie rally's, maar deze tegenstander was duidelijk een maatje te groot voor Milou: 0-4 / 0-4. Merel knokte voor wat ze waard was. Ook haar tegenstander bleek een maatje te groot: 1-4 / 1-4. Maryam liet haar beste spel zien. Ze serveerde goed en maakte af en toe prachtige punten. Toch kon ze niet voorkomen dat de partij verloren ging: 1-4 / 1-4. Na een lekkere beker limonade werd er gestart met de dubbels. Beide dubbels stonden naast elkaar, zodat het publiek en de fotograaf van de partijen kon genieten. Maryam en Maud verweerden zich kranig, maar moesten hun tegenstanders feliciteren met de  overwinning: 0-4 / 0-4. Merel en Milou hadden de eerste set nodig om in hun spel te komen. deze set ging verloren met 0-4. De tweede set speelden de Molenmeisjes duidelijk sterker en slimmer. Zowel Merel als Milou waren voor het net erg actief. Ze sprongen er herhaaldelijk tussen en probeerden de bal te volleren. Tot 3-3 ging het gelijk op. De jongens deden er nog een schepje bovenop en dat leverde hun de setwinst op, 3-5. Na het controleren van de papieren, ondertekenden de aanvoerders deze en vertrok het team van Franeker met zes punten. Jammer voor het team van T.V. de Molen. Merel, Maud, Milou en Maryam jullie hebben goed gespeeld!!

Vrijdag 20 mei
De Molen 2 - Leechkamp 2

De inhaalwedstrijd tegen T.V. Leechkamp uit Bergum leek weer in het water te vallen. De hele dag regende het licht en om kwart over drie viel er nog een dikke bui. Gelukkig bleef het water niet op de banen staan en kon er getennist worden. We startten met de enkels op vier banen. Merel maakte het weer eens heel spannend, een driesetter. Gelukkig wist ze de derde set te winnen: 4-1 / 2-4 / 7-5. Maryam stond op de baan ernaast te tennissen. Ze pakte haar tegenstandster stevig aan. Deze vocht als een leeuwin, maar moest aan het eind van de partij Maryam feliciteren met de overwinning: 4-0 / 4-0. Milou en Maud stonden op baan 6 en 7. Daar waaide het stevig en soms was de wind je tegenstander, maar ook weleens je vriend. Maud verloor de eerste set met 0-4. Ze was zelf niet zo tevreden over haar spel. In de tweede set kwam ze er wat beter in al werd die ook door haar tegenstandster gewonnen: 0-4 / 1-4. Milou maakte er weer een lange partij van. De eerste set ging met 3-5 naar haar tegenstandster, de tweede set pakte ze overtuigend 4-1 en de derde set, tiebreak, ging gelijk op tot 7-7. Helaas voor Milou verloor ze net met 7-9. Na een lekker glas limonade werd er met de dubbels begonnen. De eerste set bij Merel en Maud was erg spannend, voor, achter en toen 4-4 gelijk, een tiebreak. Gelukkig wonnen de meisjes van De Molen deze, één set binnen. De tweede set ging ook weer helemaal gelijk op tot 3-3. daarna pakten Maud en Merel twee games, 5-3 winst. Het andere dubbel, Maryam en Milou moesten er even inkomen. De eerste set ging met 0-4 verloren. Bij de tweede set deden ze er beide een schepje boven op, hoppa 4-0. Weer de laatste set als tiebreakset en opnieuw super spannend. Tot 7-7 gelijk en helaas voor de Molenmeisjes pakten de Leechkampmeisjes de tiebreak met 7-9. Weer een sportieve middag met prachtige partijen. Einduitslag 3-3, prima gedaan Maud, Merel, Milou en Maryam! 

Woensdag 18 mei
De Vliegende Bal - De Molen 2

Wat een middag!

Om 16.15uur was ons gehele team met vijf supporters gearriveerd bij het tennispark van "De Vliegende Bal" te Sneek. Na het in orde maken van de papieren werd er op vier banen gestart met de enkelpartijen. Vier meisjes moesten het opnemen tegen vier jongens. Voor de supporters was het jammer, dat de vier banen niet bij elkaar in de buurt lagen, maar twee aan twee aan 't begin en aan 't eind van het park. Maud en Maryam gaven goed partij, maar moesten hun tegenstanders feliciteren met de winst. Maud verloor haar partij met 4-1 / 4-0. Maryam maakte het heel spannend. De eerste set ging naar haar tegenstander, 4-1, de tweede set pakte ze met 1-4 en de derde set, een tiebreak, verloor ze met 11-9. Merel en Milou speelden op de banen aan de achterkant van het park. De tegenstander van Milou trok aan het langste eind. Ondanks het goede spel en de lange rally's verloor Milou de eerste set met 4-0 en de tweede set met 4-1. Onze hoop was gevestigd op Merel. Zij had een pittige tegenstander maar zelf stond ze ook prima te ballen. De eerste set ging naar Merel met 3-5. De tweede set was een gevecht om de punten en werd door Merel haar tegenstander gepakt: 4-2. De derde set, een tiebreakset, werd helaas verloren door Merel met 8-6. Na een glas limonade werd er met de dubbels gestart. Gelukkig werden de dubbels op twee banen naast elkaar gespeeld. Het eerste dubbel waren Merel en Maud. Zij gaven vooral in de eerste set goede tegenstand. Tot 3-3 ging het geheel gelijk op en was niet te voorspellen wie deze set zou pakken. Daarna kwam de break en uiteindelijk wonnen de jongens de eerste set met 5-3. De tweede set ging met 4-2 naar de tennissers van de vliegende bal. Jammer, maar de  molenmeisjes hebben prima partij gegeven. Het tweede dubbel, Maryam en Milou, beten zich ook helemaal vast in de wedstrijd. Er werd goed geserveerd, lange rally's gespeeld en ook voor het net waren de meisjes actief. De supporters hadden het zweet in de handen en er werd geklapt voor mooie punten. Wat een pracht partij! Tja en de uitslag .......... 4-2 / 2-4 / 7-4. Helaas zonder punten naar huis. 

Woensdag 11 mei

Nomi - De Molen 2

Op het park van Nomi Sneek werden we hartelijk ontvangen en na een voorstelrondje gingen we los.

Onder tropische temperaturen werd om 16.00uur begonnen met de enkels. Er waren 4 banen beschikbaar, dus iedereen kon gelijk los. Merel was nog met vakantie en als invaller was Skip mee. Hij bleek een "gouden" invaller te zijn. Zijn enkelpartij won hij in drie sets: 4-2 / 2-4 / 2-7. Hij moest er hard voor knokken en even wennen aan de spelregels van groen. Normaal speelt Skip nog oranje, drievierde veld.

De meisjes hadden het erg zwaar. De tegenstandsters gingen er helaas voor ons met de punten vandoor. Maud verloor in twee sets: 4-0 / 4-1. Milou kon haar partij net niet winnen; ze verloor in twee sets: 5-3 / 5-3 en Maryam verloor ook in twee sets: 4-2 / 4-1

Na een kleine drinkpauze en een heerlijk fruitspiesje werden de dubbels gespeeld. Milou en Maud vormden een dubbel en Maryam dubbelde samen met Skip. De eerste set was bij beide dubbels erg spannend. Maud en Milou zetten alles op alles. De eerste set ging nipt verloren in 5-3. De tweede set ging erg snel naar hun tegenstandsters. Maryam en Skip verloren de eerste set in een tiebreak, wonnen de tweede set met 3-5 en pakten de laatste set met 5-7. Beiden hebben geweldig gevochten en om 18.45uur gingen we met twee punten terug naar Leeuwarden.

Skip bedankt voor het invallen!

Woensdag: 20 april

De Molen 2 - Drie Posten 1:

Na een groepsfoto en een kennismakingsrondje werd er gestart met de dubbels.

Deze keer speelden Maud en Maryam samen en Merel speelde met Milou.

Bij Maud en Maryam ging de eerste set tamelijk snel naar de tegenstanders. In de tweede set boden de molenmeisjes meer tegenstand.

Toch pakten de tennissers van de Drie Posten ook deze set.

Bij Merel en Milou ging het tot 2-2 gelijk op, maar daarna stoomden de molenmeisjes door, de eerste set binnen. 

De tweede set ging naar de tennissers uit Bolsward. Een derde set, tiebreak, moest gespeeld worden.

Merel en Milou wonnen deze met 7-1.

Na een glaasje limonade werd met de enkels gestart. Alle vier enkels konden tegelijk gespeeld worden. 

Merel en Marayam wonnen hun enkelpartij vrij gemakkelijk. Milou en Maud stonden beide voor in de eerste set, maar moesten deze toch uit handen geven.

Ook de tweede set ging naar hun tegenstanders.

De punten verdeeld: 3 - 3

Een prima resultaat!

 

 

Woensdag: 13 april

Uit tegen Grou:

Het weer werkte gelukkig mee en ........... we zagen er pico bello uit in onze nieuwe sponsorpakken.

Wat een super verrassing. Bedankt sponsor, helemaal mooi.

 

Na het invullen van de papieren starten we met de beide dubbels.

De dubbels van Grou waren echt een maatje te groot voor onze Molen dames. Beide dubbels gingen verloren 2-0 voor Grou.

Alle vier dames moesten ook nog een enkel spelen. Merel speelde als eerste dame tegen een erg krachtige tennister.

Ze kon deze partij niet omzetten in winst.

Maryam speelde de tweede enkel en wist deze te winnen. Maud speelde de derde enkel en vocht als een leeuwin, maar helaas ging het punt naar haar tegenstandster.

Milou maakte het wel erg spannend in de eerste set. Deze set won ze in de tiebreak.

De tweede set pakte ze wat makkelijker.

We gingen met 2 punten naar huis.

 

Eerste speeldag
Woensdag 6 april begon voor ons de competitie.

We moesten thuis spelen tegen Leechkamp 2 uit Bergum.

Het weer werkte absoluut niet mee. Het regende en stormde en na een klein uurtje wachten vertrokken we allemaal weer zonder gespeeld te hebben. 

Jammer, we hadden er zo'n zin in!

Teambloggers
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl
© 2018 TV De Molen