Tennisvereniging De Molen
Zaterdag Gemengd 1
Het team bestaat uit:

Hotze Bouma
Jan Stellingwerf
Sijbrand Hamstra
Irma Visserman
Erica Bloembergen 

Sponsoring: Drink en Eetlokaal
                   Proefverlof

 

Even voorstellen TV de Molen Leeuwarden 1

 

We hebben het weer voor elkaar gekregen. Promoveren naar een hogere klasse, zonder kampioen te worden. We spelen dit jaar gemengd zaterdag competitie in de eerste klasse. Daar hoort natuurlijk een goede voorbereiding bij. Dat begon al vorig jaar zomer toen we op het terras van de Walrus tot de conclusie kwamen dat we wel erg kwetsbaar waren met een team van vier spelers. Onze vaste invaller Desiree gaf aan niet verder te willen tennissen, Hotze kon het nog wel eens druk gaan krijgen in het voorjaar  en Erica ziet het nog niet zo zitten om zeven hele zaterdagen zonder haar Flore op de baan te staan. Tijd voor uitbreiding dus.

 

Via via hadden we gelukkig opgevangen dat Sijbrand zichzelf nog wat te jong vond om de rest van zijn leven in de 35+ competitie te blijven spelen. Daar konden wij wel wat mee. Via (de verkeerde) app hebben we hem gevraagd wat hij ervoor over zou hebben om bij ons in het team te komen. Hij kwam positief uit de test en uiteindelijk heeft hij maar ongeveer 1,5 uur zonder team gezeten, voordat hij aanschoof op het terras en we ons nieuwe teamlid verwelkomden.

 

Zo makkelijk als die mannen soms zijn, zo moeilijk verliep het bij de dames. We begonnen op hetzelfde moment met zoeken, maar dit bleek ingewikkeld. De een wilde niet vastzitten aan een team, de ander werd zwanger, nog een ander vond ons gewoon helemaal niet aardig. Waar Sijbrand binnen 1,5 uur na vragen aansloot bij ons team, hebben we bij de dames zeker een half jaar rondgevraagd voordat we de planning rond konden krijgen. Gelukkig hebben we uiteindelijk twee dames gevonden die wel een keer bij ons in willen vallen en heeft Erica na goed overleg met Flore besloten om vijf keer te spelen in plaats van vier keer.

 

We zijn dus compleet en stellen ons nog even voor.

 

Jan: onze teamcaptain. Jan is de reden dat Sijbrand zo graag in ons team wilde komen spelen. Jan heeft de afgelopen jaren laten zien dat we niet zonder hem kunnen. Hij zorgt er altijd weer voor dat iemand zich aanbiedt om te rijden (hoe vaak hij het soms ook moet vragen), dat we een trainingsavond hebben (ook al is dat soms met het halve team) en dat de ballen en formulieren aanwezig zijn op de wedstrijddag. Als we aankomen bij onze tegenstanders is Jan het rustige en lieve teamlid, maar als de laatste ronde wordt geschonken is hij vaak met een peuk in z’n mond de barman aan het versieren.  Jan onze topper!

 

Hotze: Hotze is de reden dat we vaak met het halve team aan het trainen zijn. Gelukkig maakt dit voor Hotze zijn spel niet zoveel uit. Hij blijft zijn tegenstanders afschrikken met de harde ballen die hij slaat. Vorig jaar is maar weer gebleken dat het belangrijker is om op de competitiedag zelf aanwezig te zijn, dan op de trainingsavond. Hotze heeft er ook dit jaar weer voor gezorgd dat we als team zijn “proefverlof” kunnen promoten en leuke teamkleding dragen. Daarnaast brengt hij natuurlijk de nodige gezelligheid met zich mee. Vooral bij de kleinere verenigingen is Hotze vaak degene die ervoor zorgt dat de asbakken op tafel komen. Ook heeft hij altijd een voorraadje blaastesten bij zich voor het geval de chauffeur niet meer weet hoeveel hij al gedronken heeft.

 

Sijbrand: Ons nieuwe teamlid waar we oh zo blij mee zijn. We hebben natuurlijk nog eerder met hem in het team gespeeld, maar hij heeft tijdens ons teamuitje wel laten zien dat het een echte doorzetter is. Ook als de helft van het team zo verstandig is om naar huis te gaan blijft Sijb doorgaan. Hiermee heeft hij onze harten veroverd en we hopen dat hij dit ook op de baan gaat laten zien. Sijb lijkt het nu al erg naar zijn zin te hebben in ons team. Hij heeft nieuw leven gebracht in de competitie app en is er altijd voor in om even een balletje te slaan. Een fijne toevoeging aan ons team.

 

Erica: Erica is zo goed als hersteld van haar knieblessure, waardoor ze gelukkig gewoon kan starten de eerst competitie dag. We hebben haar als team op het hart gedrukt dat het verstandig is om niet te gaan skiën dit jaar en daarom staat ze hier nu. Een aantal weken geleden weer voor het eerst getraind en het is net alsof ze niet weg is geweest. Die slag zit er nog goed in en het lopen, tja… dat hoefde ze daarvoor ook al niet zoveel te doen. Erica is altijd het zonnetje in huis, kan het eigenlijk met iedereen wel vinden en zorgt ervoor dat we er (ook met de tegenstanders) gezellige competitie dagen van maken.

 

Irma: kunnen we rustig het kloppende hart van ons team noemen. Ze brengt zoveel energie en gezelligheid mee, daar kunnen we niet zonder. En oké, ze wordt een beetje druk na een paar borrels, maar zelfs dan is ze nog prettig gezelschap. Mede dankzij haar verwoestende backhand is ze van onschatbare waarde voor ons team.
Teambloggers
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl
© 2018 TV De Molen