Tennisvereniging De Molen
Speeldag 4: Rekke 2 uit
Welkom in gastvrij Workum

Het was eigenlijk weer een heerlijke voorjaarsdag toen we naar Workum vertrokken. Hotze en Erica speelden niet mee. Jolanda Bonsma ging als waardige vervangster met ons op pad. Nadat we waren ontvangen door onze tegenstanders en een kwart vlaai per persoon naar binnen hadden gewerkt, was het tijd om de baan op te gaan voor de singles. Het plan was van te voren dat Irma en Sijbrand zouden mixen, maar het liep even anders. Jolanda had last van haar knie en wilde liever niet singelen. En om nou met 2 linkspoten te gaan mixen was misschien ook niet zo handig.

En dus gingen Irma en Sijbrand als eersten de baan op om te singelen. Irma speelde een prima pot tegen Grace. Die komen we de laatste speelronde weer tegen, want ze viel in vanuit het 1e team. Helaas verloor Irma wel nipt in 2 sets. Sijbrand nam het op tegen Edwin. Tijdens het inspelen meende hij nog een kans te hebben, maar dat viel toch een beetje tegen. Hij ging er in 2 sets kansloos van af, daar was helaas niks geflatteerd aan.

Nadat we met ons eigen team even waren bijgekomen (onze tegenstanders zaten om de hoek), was het tijd voor de dubbels. Ook hier deden de dames het weer beter dan heren. Irma en Jolanda verloren weliswaar in 2 sets, maar het was wel een spannende pot. Bij de heren begon de wedstrijd pas echt na anderhalve set. Toen was het helaas al te laat voor Jan en Sijbrand, ook zij verloren in 2 sets.

De mix was een heel ander verhaal. Jan en Jolanda hebben echt een dijk van een wedstrijd gespeeld. Het wedstrijdverloop kun je rustig bizar noemen. De 1e set ging met 6-0 naar Jorien en Sandor. De 2e set ging weer met 6-1 naar Jan en Jolanda. In de 3e set waren de rollen weer omgedraaid, deze ging met 6-1 naar Jorien en Sandor.

We kregen dus met 5-0 aan de broek. Dan moest het maar tijdens de nazit gebeuren. De voortekenen waren niet echt gunstig, we bleken ook een apart kaartje te hebben. Sijbrand was de bob en Irma moest nog door naar de polder voor een feestje. Maar goed we hebben ons nog even gemengd tussen het Workumer publiek en het was nog wel even gezellig. Toen we naar binnen gingen werden we meer figuranten in een Fries feestje, dus was het tijd om weer te gaan. Terug bij de Molen was het nog lang onrustig.

Volgende week uit naar Amelte, altijd lastig!

Speeldag 3: Cream Crackers thuis
Eindelijk voorjaar!

Speelronde 3, iedereen ging er weer met frisse moed tegenaan! Jan genoot van een welverdiende vakantie, dus was er niet bij. Sijbrand mocht vandaag aanvoerder spelen, en dat is nog lastig genoeg zou later blijken. Qua weersvoorspelling zou het een redelijke dag worden, maar het bleek gewoon een topdag te zijn met een lekker zonnetje. Onze gasten kwamen vandaag uit Groningen, en vanaf het eerste moment was het eigenlijk al heel gezellig. De taart en cake van Corrie gingen er dan ook lekker in.

De singles gingen als eerste de baan op. Irma en Sijbrand waren vandaag de uitverkorenen. Irma speelde tegen Simone. Dat bleek een taaie te zijn, die werkelijk alle ballen terug had. Irma deed haar uiterste best om er doorheen te komen, maar ging helaas in 2 sets ten onder. Sijbrand speelde tegen Henk-Jan. Henk-Jan had een hele goede service, dus Sijbrand kon niet veel anders dan proberen de bal terug te brengen en proberen om in de rally kansen te pakken. Dat lukte vooral in de 2e set heel aardig, maar uiteindelijk moest hij ook in 2 sets buigen.

Besloten werd om direct door te gaan met de dubbels. Erica en Irma speelden tegen Tessa en Simone. Ook hier bood de Molen weer uitstekend tegenstand. Ze konden er net geen 3e set uitslepen. Hotze en Sijbrand speelden tegen Mark en Henk-Jan. Ze speelden voor het eerst samen, en na een vliegende start sleepten ze de 1e set binnen. Deze set had wel dusdanig veel energie gekost dat het vaatje daarna wel leeg was. De gasten trokken alsnog aan het langste eind in 3 sets.

4 leuke potten met kansen, maar nog geen resultaat. Alle hoop was gevestigd op de mix met Hotze en Erica. En ze gingen helemaal los. De 1e set was spannend, en ging naar De Molen. In de 2e set walsten ze over de tegenstander heen, en dus was de eer op een prachtige manier gered!

Daarna was het tijd voor het gedeelte waar De Molen altijd punten scoort: de borrel. De gasten uit Groningen bleven nog lekker lang plakken, dus het werd nog een dolle boel. Er was nog even lichte paniek bij reserve-aanvoerder Sijbrand, omdat het wedstrijdbriefje spoorloos verdwenen bleek te zijn. Dan maak je geen goede beurt natuurlijk. Gelukkig bleek dat een ander team het briefje had gejat, en kwam alles nog goed.

Aanstaande zaterdag gaan we naar Workum, waar we weer vol voor de punten gaan. Uiteraard zijn we ’s avonds weer te bewonderen bij De Molen!

Speeldag 2 Franeker uit
De wind is je vriend!

Een belangrijke wedstrijd stond er op het programma. Onder stormachtige omstandigheden vertrokken we zaterdag richting Franeker. Zij hadden vorige week met 5-0 verloren en stonden dus onder ons. Het waaide een orkaan, en het was ook nog eens best fris. Jan had ingeschat dat een trainingsjackje wel voldoende zou zijn vandaag, gelukkig bracht een extra jas van Erica uitkomst.

Hotze was vandaag vrij, dus Sijbrand mocht zijn debuut maken. We werden hartelijk ontvangen door de dames van Franeker, en de heren druppelden daarna ook langzaam binnen. Bij de heren is er nogal wat blessureleed, dus was er een invaller geregeld in de persoon van Frank. Teamgoeroe  Jan Edwin kwam vandaag alleen verbaal in actie.

We hadden vandaag een wisselbaan, dus Sijbrand mocht het spits afbijten met de single, tegen Frank. Frank wil graag tennisleraar worden, maar slaat zelf ook een aardige bal. Ondanks de vaak lange games en het feit dat het in de 2e set af en toe echt strijd was, ging Sijbrand er in 2 sets vanaf. Daarna mocht Irma de baan op tegen Joke. Ondanks de wind probeerden de dames er een leuke wedstrijd van te maken. Irma nam nog een voorsprong in de 2e set, maar Joke herstelde zich op tijd en won in 2 sets.

Ondertussen was de mix ook al de baan opgegaan. Jan en Eric namen het op tegen Paul en Marieke. Het was een gelijk opgaande strijd, maar op de beslissende momenten kwamen onze strijders van de Molen net te kort. Ook deze wedstrijd ging in 2 sets verloren. Na deze wedstrijd was het tijd voor iedereen om even op te warmen op het terras uit de wind.

De dubbels moesten nog gespeeld worden. Jan en Sijbrand namen het op tegen Paul en Frank. Het was een vrij ongelijke strijd, de gastheren waren gewoon te goed en daardoor kwamen Jan en Sijbrand ook niet in hun spel. De gemoederen liepen nog even hoog op omdat er toch wel verdacht veel ballen keihard op de man werden gespeeld. Je verdient er niet de sportiviteitsprijs mee, maar het mag natuurlijk wel gewoon. Na de wedstrijd, die gewonnen werd door Paul en Frank, werd de strijdbijl gelukkig snel weer begraven.

De dames maakten er een waar spektakel van. Het werd een ontzettend spannende strijd. Nadat ze de 2e set nipt hadden verloren namen Erica en Irma in de 3e set een 5-1 voorsprong en kregen ze 3 matchpoints. Maar Joke en Marieke knokten zich knap terug en wonnen de wedstrijd uiteindelijk knap in de tiebreak, een prestatie!

Helaas betekende dit wel dat de Molen met 5-0 het schip in ging bij Franeker. Gelukkig moest het hoogtepunt van de dag nog komen. Nadat de dames (in Frankeker is emancipatie nog ver te zoeken) zich hadden uitgesloofd in de keuken kwam er een waar buffet van lekkere hapjes op tafel terecht. Het werd een hele gezellige avond waarbij af en toe ook nog even de voetjes van de vloer gingen. Er kwamen verdacht veel Songfestival nummers voorbij, tot grote vreugde van Jan natuurlijk, die het als Bob al zwaar genoeg had.

Bij het afscheid kregen we meermalen te horen dat wij er toch echt wel in moesten blijven, al was het maar vanwege de gezelligheid. Als ze dat zo graag willen dan hadden ze ons ook best een paar puntjes kunnen gunnen, maar goed zo zie je maar weer dat wij de derde helft wel altijd winnen.

Volgende week een weekje rust, en daarna wacht ons op 29 april een zware thuiswedstrijd tegen Cream Crackers om 14:00 uur. Alles steun is welkom!

Speeldag 1 Van Starkenborgh thuis
De kop is eraf

Je knippert 1 keer met je ogen en dan is het alweer zover, de competitie is alweer begonnen. Het belooft een zwaar seizoen te worden in de 1e klasse, maar iedereen heeft er heel veel zin in. Dit seizoen is ons team gestoken in een nieuw en opvallend tenue. Op onze shirts prijkt onze sponsor ‘Proefverlof’, een nieuwe horecagelegenheid in de Blokhuispoort die spoedig haar deuren zal openen.

Zaterdag kwamen onze gasten uit Groningen op bezoek. Jan, Hotze, Erica en Irma stonden in de basis, nieuwkomer Sijbrand kreeg nog even rust. Irma had zich uitgeleefd in de keuken, onder het genot van een kopje koffie werd er genoten van haar bakkunsten. Het weer was prima, het was droog, niet te koud en weinig wind.

Er werd afgetrapt met de singles. Het was nog even spannend in welk broekje Hotze zou verschijnen, want deze was hij al kwijt voordat alles nog moest beginnen. Gelukkig kwam alles nog op tijd goed. In de single deed Hotze z’n uiterste best om bij te blijven bij oudgediende Jack, maar die bleek toch een maatje te groot te zijn. Hij verloor in 2 sets. Irma speelde tegen Inge. Ze gaf goed partij, en stond ze lekker te raken. Toch verloor zij helaas ook in 2 sets.

Daarna was het tijd voor de mix. Jan en Erica namen het op tegen Eduard en Irene. Het was een gelijk opgaande wedstrijd met lange en prachtige rally’s. Onze helden van de Molen speelden een dijk van een wedstrijd. Erica stond ze lekker te raken, en dat voor iemand die terug komt na een knieoperatie. En Jan vloog over het veld en stond overal. Ze pakten de wedstrijd na 2 spannende sets, het eerste punt voor de Molen was binnen!

Na een korte break gingen de dubbels de baan op. De dames deden hun uiterste best, maar gingen in 2 sets ten onder. De heren sleepten er nog een 3e set uit, maar ook zij konden het uiteindelijk niet bolwerken. De eindstand was dus 1-4. Nadat iedereen was opgefrist, werd er nog even lekker geborreld.

Conclusie na de 1e speeldag: we hebben een puntje gehaald, en we staan niet onderaan. Komende zaterdag spelen we uit tegen Franeker, en die staan wel onderaan. Een belangrijke wedstrijd dus. We hebben er weer zin in!

Speeldag 5
We gaan vandaag naar Assen.

We hoeven niet zo vroeg aanwezig te zijn, dus na een bakje koffie bij de molen halen we Jan op in Zuiderburen. Een uurtje later komen we aan bij een prachtig tennispark omringd met hoge bomen. Na nog een bakje en een heerlijk stuk taart vragen onze tegenstanders of we direct met drie wedstrijden willen beginnen. Er schijnt veel regen aan te komen, dus het is beter als we beginnen met twee enkels en een mix. Niet erg gezellig, maar om zeker te zijn dat we klaar zijn met tennissen voordat het songfestival begint doen we dit toch maar. 

Erica begint met de enkel. De eerste voor haar dit seizoen. De baan blijkt toch echt wel groot als je alleen moet spelen en haar tegenstander komt er snel achter dat lopen nog lastig gaat bij Erica. Daarnaast heeft haar tegenstander zelf wel alles terug. Erica komt niet lekker in haar spel en verliest de wedstrijd met 6-1 6-2.

Ook Jan speelt zijn eerste enkel van dit seizoen. Niet door een knieblessure, maar omdat hij het gewoon zo leuk vindt om te mixen. Toch moet hij eraan geloven. Hij speelt een goede partij. Vooral de tweede set begint hij sterk en heeft hij het gevoel dat het goed gaat komen. Helaas is ook zijn tegenstander te sterk. Hij verliest met 6-2 6-1.

Irma en Hotze spelen de mix op de baan naast Jan. Ze beginnen met een kleine voorsprong, maar kunnen dit helaas niet volhouden. Ze doen hun best en werken hard, maar de tegenstanders slaan met veel gemak en houden daarom langer vol. Het is een leuke partij met mooie rally’s, maar ook deze wordt verloren met 6-4 6-3.

We komen allemaal ongeveer tegelijk van de baan af en drinken wat als we allemaal mensen onze banen op zien lopen. Het blijkt dat we verder spelen op de gravelbanen die verderop in het park liggen. Hopen dat dit niet met ons spel te maken heeft… Nadat we lekker even hebben genoten van het zonnetje (valt allemaal wel mee met die regen) beginnen we met de dubbels.

Erica en Irma spelen een mooie partij. De rally’s zijn spannend en de games duren lang, omdat beide partijen gelijk op gaan. Ook bij deze partij moeten we hard aan de bak en merken we dat de tegenstander minder moeite hoeft te doen. Er worden veel kansen gecreëerd, maar niet allemaal gepakt. En zoals we steeds weer merken in deze poule is dat helaas niet voldoende. De wedstrijd wordt verloren met 6-3 6-3.

Jan en Hotze beginnen sterk. Ook dit is een wedstrijd met prachtige rally’s en spannende games. Naarmate de wedstrijd vordert worden de heren steeds sterker. Ze staan zelfverzekerd op de baan en vullen elkaar goed aan. Op het moment dat de dames dubbel is afgelopen kakken beide partijen even in en worden er veel fouten gemaakt, maar de mannen houden vol. Jan en Hotzewinnen de partij overtuigend met 6-4 6-2.

We hebben weer een puntje weten te pakken. En we zijn voor dat de ergste regen komt klaar met tennissen. We drinken een paar drankjes met onze tegenstanders en brengen dan Jan naar het station in Groningen. Nadat hij heeft beloofd John de groeten te doen van ons laten hem hier achter en rijden we terug naar Leeuwarden. Het was weer een geslaagde co

Speeldag 6: TIOL thuis
Vroeg uit de veren

Dit was de enige zaterdag dat we ’s ochtends al om 9 uur moesten spelen. Onze tegenstanders kwamen uit Zuidhorn. Ze hadden er blijkbaar zin in, want ze waren er al voordat wij zelf arriveerden en ze waren ook nog eens met z’n zessen! Tijdens de koffie met heerlijke cake van Irma zat de stemming er meteen al goed in. Het beloofde een mooie dag te worden met in ieder geval heerlijk tennisweer. Hotze en Erica speelden niet mee vandaag, en Astrid was gelukkig bereid om bij ons in te vallen.

Jan en Astrid begonnen met de singles. Astrid trof het niet, want ze mocht tegen Petra, een zeer sterke dame, aantreden. Ze deed echt haar uiterste best, maar er was geen beginnen aan. Singelen is zoals bekend niet echt een hobby van Jan, maar wie weet komt daar na vandaag verandering in. Hij speelde tegen Jos, en het werd een heerlijke wedstrijd waarin beide heren zeer aan elkaar gewaagd waren. In de 2e set kon Jan de wedstrijd uitserveren, maar toen sloegen de zenuwen even toe. In de 3e set speelde hij weer de sterren van de hemel en haalde hij het bevrijdende punt binnen, lekker hoor!

Na een korte break was het tijd voor de dubbels. De dames speelden een spannende 1e set. Die ging helaas nipt verloren. In de 2e set konden ze het niet meer bijbenen en ging het hard. Ook de heren speelden een prima pot. Maar de tegenstanders speelden slim en konden altijd een tandje bijschakelen als het nodig was. Bovendien begonnen Jan z’n spieren het te begeven na die spannende single.  Helaas ging de wedstrijd in 2 sets verloren.

Het middagprogramma stond al op het punt om te beginnen, maar er moest nog een mix gespeeld worden. Irma en Sijbrand konden prima mee, totdat Ronald een kuitblessure kreeg en de wedstrijd even stilgelegd moest worden voor behandeling. Hij huppelde daarna weer over de baan, maar bij Irma en Sijbrand was er blijkbaar iets geknapt.  Ze pakten daarna geen game meer, dit kwam natuurlijk vooral door het goede spel van de tegenstanders.

En zo stond de inmiddels bekende einduitslag van 1-4 op het bord. Degradatie is inmiddels wel een feit, maar daar zijn wij niet rouwig om. Volgend jaar weer lekker knallen in de 2e klasse. Op het terras was het met een hapje en een drankje erg gezellig in het zonnetje. Onze gasten uit Zuidhorn bleven nog lekker even hangen. Volgende week de laatste speelronde. We gaan met z’n allen nog 1 keer knallen en alles geven. We spelen ’s middags thuis tegen Rekke 1. En daarna natuurlijk het spetterende slotfeest!

Teambloggers
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl
© 2018 TV De Molen