Tennisvereniging De Molen
Speeldag 7
The end

Zaterdag 4 juni

Alweer de laatste competitiedag. Reina loopt vandaag de Slachte en heeft een goede invaller gevonden in de persoon van Marloes. Deze laatste keer zouden de heren gezamenlijk op stap, maar uiteindelijk blijkt Jaap vanwege Franse natte voeten toch verhinderd. Otto rijdt, de dames stappen bij hem in. Broer verkiest een barre tocht met eigen bootje en fiets boven een genoeglijke autorit. Hoe dan ook, wij komen allen in Stiens aan. Poosje later blijkt dat Broer nog eens heen en weer mag, want z'n schoenen staan nog thuis...... Voor hem wordt het vandaag een soort triatlon.
Er wacht ons een warm welkom door een maar liefst zeskoppig team. Allemaal goed en wel, maar nu moeten 6 in plaats van 4 voornamen onthouden....
Er liggen 3 kunstgrasbanen op ons te wachten. We starten met de DE (Marloes), Mix (Otto en Saapke) en iets verlaat... de HE (Broer). De mix wordt redelijk vlot gewonnen, daardoor kunnen Otto en Saapke Marloes en Broer nog even aanmoedigen. Broer trekt het niet tegen een sterk spelende heer, maar Marloes wint knap in een driesetter van een sterke dame. Na een korte pauze worden de HD en de DD gespeeld. De HD wordt helaas verloren, maar de DD wordt gewonnen en zo hebben we toch de dagwinst met een einduitslag van 3-2.
Hiermee eindigen we in het klassement op een nette vierde plek. Na een niet al te lange nazit in het zonnige Stiens reizen we af naar De Molen voor een oranje slotfeest met een lekkere bbq, een leuke band en een goed verzorgde loterij. De speech van onze voorzitter Tettie was langer dan het huldigen van de kampioenen, want er is slechts 1 team kampioen geworden. Gefeliciteerd heren!
Een paar van de dames die de Slachte hebben gelopen kwamen ook nog even aangestrompeld. Stoer hoor, maar ze werden niet op de dansvloer gespot ;-)
Chapeau dat jullie de marathon hebben gelopen, en dat met die hitte!
Speeldag 6 28 mei 2016 BTC-De Molen
Dagje uit, maar de tegenstander denkt er anders over

Zaterdag 28 mei
Vandaag spelen we uit tegen BTC, de Biltse Tennisclub, bijna tenniscup, want dit team staat ongeslagen bovenaan! Door onze verliespartij van vorige week is voor ons de spanning er wel wat af, maar we staan nog tweede, wie weet!
Eerst nog een tegenvaller verwerken. Vrijdags is Broer genoodzaakt zich ziek te melden. Hij is door griep geveld. Heel sneu. Gelukkig kan de deze week niet in de basis opgestelde Otto wel spelen. Dat scheelt een hele hoop geregel. Klasse Otto!

Kwart over tien worden we geacht in St.-Annaparochie te zijn zodat we half elf de baan op kunnen. Op zich een prima tijd.
Reina speelt vandaag voor taxi en dat gaat in combinatie met een sprekende Jaap Jaap op de bijrijdersstoel helemaal goed.

We treffen een serieus, wat zenuwachtig, uiterst gemotiveerd en geconcentreerd team. De dames en heren, ze spelen de hele competitie met z'n vieren, hadden alle varianten, opstellingen, en wat je nog meer kunt bedenken gewikt, gewogen en overwogen. Ze gaan voor 200%v oor het kampioenschap. Niets mis mee.
En toen kwamen wij om het hoekje...
Ze kenden Reina en Saapke nog van twee jaar geleden. Blijkt dat wij, De Molen, toen hadden gewonnen, o.a. de DD en DE. Dat wisten ze nog precies. Ook onze heren (Peter van der Wal en boem boem Hotze Bouma) pakten punten, en zo hadden we hen verslagen. Hoe dan ook, dit team van BTC is al een jaartje of drie vier bezig om te promoveren van de derde naar de tweede klasse. Het was niet de bedoeling dat wij daar vandaag een stokje voor zouden steken.....

Na de koffie met cake kan de DD de baan op. Na 3,5 uur (!) wint BTC deze thriller. Onze heren kunnen een groot gedeelte van de DD zien en wat aanmoedigen. Dat is op zo'n moment wel fijn tegen het aanmoedigingsgeweld van het thuispubliek. Maar op gegeven moment is er voor de heren dan ook een baan beschikbaar. Die partij is dan weer eerder klaar dan de DD. De Biltkerts zijn een maat te groot voor Jaap en Otto. Vervolgens probeert Jaap het in de HE en geeft goed partij - wat kan die man lopen - maar moet het punt gaat overtuigend naar BTC. Met een 3-0 voorsprong heeft St. Anne de dagwinst nu al binnen. Maar ook de competitiewinst, want ook al moeten ze volgende week nog tegen Ready Harlingen, ze zijn niet meer in te halen. Dat hadden ze vandaag niet verwacht en ze zijn dan ook, begrijpelijk, dolblij.
Reina heeft het in de DE zwaar. Na de uiterst lange DD, en tegen de niveau 4 dame. Ze blijft netjes bij, maar de overwinning gaat naar de tegenpartij. Otto en Saapke pakken in de mix de eerste set, maar kunnen set twee en drie toch niet naar zich toetrekken.

Onze tweede verliespartij deze competitie is een feit, en maar liefst met 5-0. Dat komt hard aan. Verliezen verveelt gauw.
Het mooie weer, de borrel en de lekkere hapjes waren misschien wel het mooist van de hele dag.....

BTC, jullie zijn een sterk team. Gefeliciteerd met de dagwinst, het kampioenschap en heel veel succes in de tweede klasse.

Speeldag 5 De Molen-TV Ready Harlingen
Duurzame, biologisch-verantwoorde cakejes helpen niet…..Ons team is sinds jaar en dag gewend bij thuisontvangst te trakteren op, bij voorkeur zelfgebakken, taart. In 2016 spelen we driemaal thuis, we zijn met z’n vijven, dus twee van ons zijn vrijgesteld van deze zware taak. Reina en Saapke waren al met eigen baksels op de proppen gekomen. Zaterdag 21 mei was Otto de gelukkige. Otto liet zich niet kennen. Iets kant en klaars van de Jumbo was geen optie (dat was hem ook al enige weken door de dames ingeprent). Nu, Otto en zijn geliefde hadden er lang over liggen denken wat ze de teams eens zouden schenken. Moment suprême: Otto komt trots aanzetten met smakelijke duurzame, biologisch-verantwoorde chocoladecakejes met verse kokos. Het was echt heerlijk.
Echter, het hielp ons niet aan de vijfde teamoverwinning. We verloren. Voor het eerst deze competitie. En ook niet even met 2-3 ofzo, maar met maar liefst 1-4! Van TV Ready, Harlingen. De nr 3 van het klassement. En we lagen zo mooi op kampioenskoers. Niet dat we naar de tweede klasse willen promoveren ofzo, maar we hadden op 28 mei a.s. een nederlaag tegen de nr. 1, B.T.C. uit St.-Annaparochie, ingecalculeerd.
Nou ja, dan kunnen we volgende week toch ons best doen hen te verslaan!

Nog even over de wedstrijden: de HE verloren door Otto (geen schande, Michel was ooit een 4 geweest), de DE verloren door Saapke (had meer in gezeten dame!), de DD verloren (in een driesetter, we hebben meerdere matchpoints gehad, maar helaas niet benut) en de HD verloren (ook in een driesetter). Maarrrr Broer en Reina hebben de eer gered. Zij wonnen knap de mix met duidelijke cijfers 6-4 6-1.

We staan nog steeds tweede in het klassement.

Speeldag 4 - 7 mei 2016 Smash Easterein-De Molen
Vandaag spelen we 's middags uit tegen het ons welbekende TV Smash. Broer rijdt ons via de snelste route naar Easterein. Zo komen we het dorp ook nog eens van een andere kant binnen. We zijn er mooi op tijd.

Herenteams houden nog twee van de drie banen bezet, maar na de koffie en cake kunnen we op één baan los. Het is een mooie zomerse dag, bijna te warm om op dit moment van de dag de baan op te gaan. Gelukkig beginnen we met de dubbels. Jaap en Broer verliezen helaas de HD. Reina en Saapke winnen een bloedstollende DD. Ze trekken de 1e set naar zich toe, verliezen de 2e en lopen de 3e set continu achter de feiten aan, maar houden de aansluiting. In de tiebreak komen ze na een 6-3 achter stand met 7-6 voor de eerste keer voor en pakken meteen het eerstvolgende matchpoint. De met rugpijn geplaagde Jaap gaf goed partij in de HE, maar kon het helaas niet bolwerken.

Reina was snel klaar met een zeer sterk door haar gespeeld DE. Toen de mix nog. Easterein zet daarvoor naast één van de sterke heren een frisse dame in. Ze pakken de eerste set van Broer en de door kramp geplaagde Saapke. Broer en Saapke komen sterk terug en winnen de partij in een driesetter alsnog. Zo keren we na een gezellige nazit met 3-2 winst op zak huiswaarts. We hebben nu vier keer op rij gewonnen. Goed bezig!

Degradatie lijkt in elk geval niet meer mogelijk.....

2e Derby - De Molen-'t Nijlan
competitiedag 3

Vandaag spelen we 's ochtends thuis tegen 't Nijlân. Helaas laat Jaap z'n gezondheid het niet toe zelf te spelen en kan Broer maar één partij spelen. Jaap zorgt echter zelf voor vervanging. Bart Dijkstra is bereid in te vallen en de HE voor zijn rekening te nemen. Broer en Otto winnen knap de HD, Reina en Saapke hebben minder moeite met de DD, Bart kan de HE helaas niet houden, maar chapeau voor zijn inzet. Saapke was veel te sterk voor tegenstander, daarmee komt de tussenstand op 3-1. Nu de mix nog. Otto en Reina hebben het niet gemakkelijk, o.a. tegen oud-Molenlid Anke Diks, maar ze schrijven de partij toch met 6-4 7-6 naar zich toe. Alweer winst vandaag, 4-1. We staan nu toch maar mooi 2e in het klassement :-)

Speeldag 2 Cream Crackers-De Molen
Vandaag is de opstelling Jaap, Broer, Reina, Saapke

Tot zo'n twee weken voor de competitie bestond onze poule slechts uit 7 teams, allemaal binnen een radius van 20 á 25 kilometer. De tweede speeldag zouden we vrij zijn. Op gegeven moment ontdekt Broer echter dat er een team was toegevoegd. Prima! Cream Crackers 10. Ook prima. Aanwezig om 8.30 in Groningen. Iets minder prima....

Nou ja, wij vroeg opgestaan en mooi op tijd door Jaap afgeleverd in Groningen. Eerst koffie met zelfgebakken cake. Lekker. Toen kwam de VCL ons melden dat de gravelbanen waarop wij waren ingedeeld de hele dag niet bespeelbaar zouden zijn. Iets minder lekker.
We konden naar binnen, voor eigen rekening (5 euro/u, is te doen). Dat wilden we wel, konden we in elk geval spelen! En, een paar uren later konden we met 3-2 winst terug naar De Molen.

De DD werd gewonnen, de HD verloren, de HE verloren (jammer Broer, volgende keer beter!), de DE gewonnen en de GD gewonnen. Chapeau van de week gaat naar Reina. Na een achterstand in de enkel van maar liefst 5-2 won ze de eerste set met 7-5 en de ze liep de tweede set over de tegenstandster heen met 6-0!

1e Derby - De Molen-Bontekoe
Ons team bestaat uit Broer Giesing Jaap de Graaf Otto Touwen Reina Adema en Saapke Miedema (aanvoerder)

De eerste competitiedag ontvingen we de Bontekoe thuis.
Jaap speelde de HE, Saapke de DE, Otto en Jaap de HD, Reina en Saapke de DD en Reina en Otto de GD. Alles met een heel mooi resultaat. We wonnen maar liefst met 5-0. Een mooi begin! De 1e derby gewonnen. Er volgt nog een 2e derby, nl. op de 3e competitiedag spelen we tegen 't Nijlân.

Teambloggers
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl
© 2018 TV De Molen